[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 17/02/2012

Cinema.edu – ediţie nouă în 2012

Cinema.edu – ediţie nouă în 2012

Proiectul Cinema.edu, de educaţie cinematografică adresată elevilor, revine în 2012 cu o nouă ediţie, organizată de Asociaţia Culturală Macondo.

Startul celei de-a doua ediţii a proiectului de educaţia socială prin film va debuta pe 20 februarie. Ediţia din acest an se adresează elevilor de liceu, clasele IX-XII, din Bucureşti şi câteva oraşe din sudul şi sud-estul ţării. 

Filmele alese abordează teme sociale dintre cele mai importante, iar discuţiile libere care urmează fiecărei proiecţii vor fi moderate de invitaţi surpriză.

În prima parte a proiectului (februarie-iunie), elevii vor avea ocazia să vizioneze câteva dintre cele mai premiate filme la marile festivaluri de gen din lume. Cinema.edu va debuta cu documentarul „Waste land”, premiat cu Oscar în 2011 la categoria Cel mai bun film documentar, în regia lui Lucy Walker.

Pe lângă prezentarea fidelă a realităţii acestei comunităţi, filmul aduce în atenţie problema reciclării, a ecologizării şi a egalităţii de şanse. Primii elevi care vor avea ocazia să-l vizioneze sunt elevii de la Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”.

Pe lângă vizionarea filmelor, toţi elevii sunt invitaţi să participe la workshopuri şi concursuri. Proiectul Cinema.edu este conceput şi implementat de Asociaţia Culturală Macndo, care are ca scop dezvoltarea proiectelor culturale şi nu numai.